VJA Kassa / VJA Pos

VJA Kassa / VJA Pos

VJA Kassa / VJA POS

Varenkamp & Jansen Automatisering

Varenkamp & Jansen Automatisering is een jong automatiseringsbedrijf dat in 1998 is opgericht en een voortzetting is van Kilosoft automatisering. Het bedrijf is gevestigd in Goes. Binnen het ontwikkelteam zijn zowel jarenlange ervaring in het ontwikkelen van administratieve systemen als jarenlange ervaring in het ontwikkelen van systemen op een MS-Windows platform verenigt. Dit geeft het bedrijf een grote voorsprong op concurrerende bedrijven die moeite hebben bij de overschakeling van DOS naar Windows en bij het ontwikkelen van een compleet geïntegreerd backoffice systeem.

Varenkamp & Jansen Automatisering is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van software voor het midden- en kleinbedrijf. Naast VJA Kassa backoffice software en VJA POS frontoffice software voor winkelautomatisering, ontwikkeld Varenkamp & Jansen Automatisering ook sofware voor relatie- en documenten- beheer (VJA CRM), verkoop- en logistiekbeheer (VJA Verkoop) en service administratie (VJA Service).

 

Winkelautomatisering op maat

VJA Kassa kent een zeer compleet basispakket waarbinnen de belangrijkste functionaliteit voor het managen van uw winkelbedrijf is samengebracht. Het basispakket bevat de complete functionaliteit voor het aansturen van één of meer kasregisters, het beheren van artikelen en het raadplegen van omzetgegevens. Het basispakket kan, door middel van losse modules, naar eigen inzicht worden uitgebreid, zodat VJA Kassa nog beter bij uw organisatie aansluit. Alle modules zijn volledig binnen het pakket geïntegreerd zodat u vanuit één omgeving al uw bedrijfstaken kunt uitvoeren.

 

Voor elke branche een oplossing

De software van Varenkamp & Jansen Automatisering richt zich alleen op retail bedrijven. De software van Varenkamp & Jansen Automatisering is geschikt voor elke branche die aan het bovenstaande criterium voldoet, van drogisterij tot kledingzaak en van supermarkt tot rijwielshop, voor iedere branche biedt Varenkamp & Jansen Automatisering de oplossing.

 

VJA Kassa Backoffice software

Voor de complete administratie van uw winkelbedrijf heeft Varenkamp & Jansen Automatisering VJA Kassa ontwikkeld. VJA Kassa is een backoffice pakket voor bedrijven die met traditionele kasregisters of met een PC Kassa werken. Het pakket stelt u in staat om centraal uw voorraad, artikelen en uw omzetgegevens te beheren. Daarnaast kunt u met VJA Kassa vanuit één plaats meerdere kasregisters in meerdere filialen beheren.

VJA Kassa is een volledig geïntegreerd pakket, dit betekent dat u al uw bedrijfsactiviteiten vanuit één omgeving kunt beheren. Grote voordelen van deze integratie zijn een uniforme werkwijze en een uniforme presentatie voor alle modules binnen het pakket.

Artikelbeheer de basis van het systeem

De basis van ieder winkel automatiseringssysteem vormen de artikel gegevens. Met VJA Kassa kunt u op eenvoudige wijze u artikelen onderhouden en actualiseren. De artikel gegevens zijn overal binnen het pakket waar met artikelen wordt gewerkt direct oproepbaar. De complete status van een artikel wordt binnen de artikel kaart bijgehouden, zo kunt u precies zien wanneer het artikel verkocht is, wat de huidige voorraad van een artikel is en welke leveranciers het artikel in hun assortiment beschikbaar hebben.

 

Artikel koppelingen

Artikelen kunnen onbeperkt gekoppeld worden aan andere artikelen. Dit is van belang als een artikel een andere barcode krijgt vanwege bijvoorbeeld reclame acties of een verandering van verpakking. Ook artikelen die in andere verpakkingen met verschillende hoeveelheden worden verkocht, zoals pakjes en sloffen sigaretten kunnen met elkaar worden gekoppeld. De voorraad en verkoop statistieken kunnen op één artikel worden geraadpleegd.

Uitgebreide kenmerken

Behalve de standaard gegevens die bij een artikel horen kunt u een onbeperkt aantal eigen kenmerken aan een artikel vastleggen. Deze kenmerken kunnen bijvoorbeeld de samenstelling van het artikel bevatten of de werking van het artikel. Het is mogelijk een selectie uit te voeren op deze kenmerken zodat u uw klant beter kunt adviseren. Tevens kunnen deze kenmerken worden gebruikt voor publicatie op het internet of in een brochure.

Meerdere leveranciers

U kunt binnen de artikelkaart de gegevens van de leveranciers die het artikel in hun assortiment hebben opnemen. U hebt direct overzicht waar u het artikel kunt bestellen en wat de prijs of de levertijd van het artikel is. Prijsafspraken en inkoop- staffels zijn in één oogopslag zichtbaar.

Samengestelde artikelen

U kunt zelf nieuwe artikelen samenstellen die zijn opgebouwd uit bestaande artikelen zoals een kado verpakking van meerdere artikelen. Een samengesteld artikel krijgt automatisch een barcode. De voorraad kan zowel op het samengestelde artikel als op de losse artikelen worden bijgehouden.

Reclame folders

Binnen de software van Varenkamp & Jansen Automatisering kunt u zelf uw reclamefolder samenstellen met een start en een eind tijd. Als de reclame folder ingaat zullen de reclameprijzen automatisch naar uw kasregisters worden verzonden, op het einde van de reclame periode worden de oude prijzen weer terug gezet. Het is mogelijk binnen een reclame folder mixed & match acties zoals 3 halen 2 betalen, 2e artikel voor de halve prijs en bij aankoop van 2 artikelen een actie artikel gratis in te geven.

Omzetten overzichtelijk in beeld

Voor het managen van uw winkelbedrijf zijn statistieken en overzichten onmisbaar, met VJA Kassa kunt u op ieder gewenst niveau statistieken, overzichten en top-down lijsten raadplegen. De statistieken kunnen zowel in lijsten als in diagrammen worden weergegeven. Van iedere statistiek zijn er details beschikbaar die het mogelijk maken maanden en jaren met elkaar te vergelijken.

Om u een globaal inzicht te geven van de uitgebreide mogelijk binnen VJA Kassa laten wij u enkele statistieken zien. Wilt u meer uitleg of voorbeelden zien neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie.

Rapportage

VJA Kassa biedt zeer uitgebreide mogelijkheden voor rapportage. Het pakket wordt standaard geleverd met een grote hoeveelheid voor gedefinieerde rapporten om bijvoorbeeld uw omzetstatistieken af te drukken. De rapportontwerper geeft u bovendien de mogelijkheid om deze rapporten aan te passen aan uw eigen huisstijl, of om nieuwe rapporten te definiëren.

Etiketten en schaplabels

Met VJA Kassa maakt u moeiteloos prijskaartjes, barcode etiketten en schaplabels aan. De etiketten en schaplabels kunnen eenvoudig aan uw wensen worden aangepast. Bovendien ondersteunt VJA Kassa meerdere etiket lay-outs, zodat u eenmalig per artikel kunt aangeven op welk formaat etiket deze moet worden afgedrukt. U kunt op de etiketten alle informatie die aan een artikel verbonden is afdrukken zoals: prijs per liter of kilo, barcode met bestelnummer leverancier, barcode met EAN artikelnummer en veel meer.

Modellen, kleuren en maten

Speciaal voor kledingzaken en schoenenzaken is er binnen VJA Kassa de mogelijkheid modellen aan te maken met diverse lengtematen, breedtematen en kleuren. Doormiddel van een uitgekiende matrix kunnen op eenvoudige wijze voorraden en verkopen van een artikel worden geraadpleegd over meerdere filialen. Voor iedere maat / kleur van een model worden er een uniek artikel met eigen barcode gegenereerd. Barcodes kunnen als kaartje of prijslabel aan een artikel worden gehangen.

Kasregisters centraal beheren

Met VJA Kassa kunt u onder meer uw kasregisters beheren over meerdere filialen en diverse kassa verkoop statistieken raadplegen. Bovendien is het mogelijk centraal alle instellingen van de kasregisters te configureren. Het aansturen van een kassa is te vergelijken met het aansturen van een printer onder Windows. U kunt verschillende types kasregisters aansturen zonder dat u een nieuw software pakket moet aanschaffen. Naast een koppeling met VJA POS onze eigen PC Kassa zijn er op dit moment koppelingen met de kasregisters van Uniwell en NEC. Behalve met kasregisters kan er ook worden gekoppeld aan de weegregisters van Digi.

 

Een veilige omgeving

De bescherming van bedrijfsgegevens is voor iedere organisatie van wezenlijk belang. VJA Kassa biedt een optimale bescherming tegen verlies van gegevens zelfs bij onverwacht uitvallen van uw computer. Daarnaast voorkomt het uitgebreide gebruikersbeheer dat derden oneigenlijk gebruik kunnen maken van uw bedrijfsgegevens. U kunt de rechten van gebruikers van het pakket tot in het detail configureren zodat ongewenste activiteiten tot een minimum kunnen worden beperkt.

 

Voorraad onder controle

VJA Kassa helpt u uw voorraad onder controle te houden. De uitgekiende besteladviezen helpen u bij het zo laag mogelijk houden van uw incourante voorraad, zonder dat u nee aan uw klanten hoeft te verkopen. Tijdens het bestelproces heeft u altijd alle relevante informatie beschikbaar, zodat u altijd de bestelling kunt aanpassen.

Vanuit de besteladviezen worden bestelregels aangemaakt, behalve uit adviezen kunnen er ook bestelregels worden aangemaakt vanuit orders, kassabestellingen en internet bestellingen. Vanuit de bestelregels kunnen er bestelbonnen worden aangemaakt voor uw leverancier. Bestelbonnen kunnen worden afgedrukt, via fax of e-mail worden vezonden of doormiddel van electronische communicatie direct bij de leverancier worden geplaatst.

Naast bestellen kunt u binnen de voorraad module ook balansen, waarde voorraad bepalen, derving registreren en retour- bonnen aanmaken. Doormiddel van een handterminal kunt onder meer balansen, bestellingen opnemen, goederen ontvangsten scannen en artikel labels en etiketten klaarzetten.

VJA Kassa kan u ook helpen bij het optimaliseren van uw voorraad. Doormiddel van de analyse van uw verkopen in de laatste maanden adviseert VJA Kassa u welke waarden voor minimale en maximale voorraad het beste kunnen worden gebruikt.

 

Klanten loyaliteit

Doormiddel van een klantenkaart kunt u uw vaste klanten belonen met spaarpunten of spaarbedragen. Het koopgedrag van uw klanten wordt binnen VJA Kassa feilloos geregistreerd waarna u doormiddel van een mailing uw klanten direct kunt benaderen. Behalve voor spaaracties kunt u de klantenpas ook gebruiken voor kortingen per product of productgroep. Deze kortingen kunt u gebruiken voor bedrijven die op rekening kopen of voor personeelskorting Een combinatie van kortingen en sparen is ook mogelijk.

Offertes, orders en facturen

Voor klanten die op rekening kopen of die goederen bestellen kunt u verkoop orders en verkoop facturen aanmaken. Offertes kunnen doorgeboekt naar een order of factuur. Bestellingen worden direct binnen het voorraadbeheer en de bestelbonnen meegenomen.

Internet winkel

Het publiceren van artikelen en aanbiedingen op het internet of op een intranet is met VJA Kassa wel héél eenvoudig geworden. Eén druk op de publicatieknop en alle door u geselecteerde artikelen worden op uw website gepubliceerd, waarna u via E-mail de bestellingen van uw digitale klanten binnen het pakket kunt ontvangen. Dit alles zonder dat u een dure database server moet huren of kopen!

Electronische communicatie met leveranciers

De artikel bestanden van uw leverancier kunnen direct binnen VJA Kassa worden ingelezen. Voor een aantal leveranciers zijn ook conversies voor het ontvangen van elektronische pakbonnen en het zenden van elektronische orders beschikbaar. (EDI-fact)

 

En verder…

Behalve de bovenstaande functionaliteit is VJA Kassa nog uit te breiden met diverse extra modules zoals document beheer, agenda, taken en beschikbaarheid, personeel beheer en registratie en nog veel meer. Wilt u meer uitleg of voorbeelden zien neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie.

 

VJA-POS frontoffice software

Met VJA POS heeft u een real-time kassaprogramma ter beschikking waarin de standaard afreken functionaliteit van een traditionele kassa kan worden gecombineerd met uw overige balie functies. De opzet van VJA POS is flexibel en kan daardoor op maat aan uw organisatie worden aangepast.

Verkopen vanuit één afrekenscherm

Vanuit het verkoop registratie scherm kunt u direct bijv. verzamelde facturen, werkbonnen en orders aanmaken. Het is mogelijk teksten aan een artikel te koppelen voor bijvoorbeeld de garantie of de gebruiksaanwijzing. Tevens is het mogelijk speciale teksten voor opties bij het artikel te selecteren die op bijvoorbeeld op het scherm worden getoond.

Integratie met VJA Kassa backoffice

VJA POS is ontwikkeld voor 32 bits Windows platformen en werkt realtime in combinatie met VJA Kassa backoffice software. Dit betekent dat u binnen VJA Kassa direct de actuele voorraad en omzetten kunt raadplegen zonder dat u een z-lezing moet uitvoeren. Als het netwerk uitvalt of er een storing op de server optreedt zal VJA POS stand-alone verder werken, zodat de verkoop in de winkel altijd kan doorgaan. Achteraf zullen de verkopen worden gesynchroniseerd met de backoffice.

Een kassa op maat

VJA POS kent een zeer compleet basispakket waarbinnen alle functionaliteit die u kunt verwachten van een PC Kassa zijn samengebracht. Daarnaast is VJA POS uit te breiden met losse modules voor onder meer orders en werkbonnen.

 

 

VJA POS functionaliteit

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

34.

35.

36.

 

 

37.

38.

39.

40.

41.

42.

43.

44.

45.

46.

47.

48.

Verkoopregistratie d.m.v. scanning, PLU’s en losse verkopen op groepen

BTW uitgesplitst op de bon

Maximaal vijf prijsniveaus per artikel

Kortingen in bedrag/percentage op artikelen, groepen en bon

Retour van artikelen

Retour (scannen) van complete bon

Onbeperkt aantal betaalwijzes

Onbeperkt aantal groepen

Artikel koppeling voor statiegeld

Artikel koppeling voor mixed & match

Artikel koppeling voor standaard teksten

Bon in wachtstand plaatsen

Meerdere cassières per kassa

Bon overnemen op andere kassa

Facturen en nota's op A4/A5 formaat

Facturen en nota's aanpasbaar aan huisstijl

Maximaal acht keuken/werkplaats printers

Uitgebreide omzet

Kassa opmaak op de kassa

Klanten kaarten

Klanten sparen

Klanten kortingsgroepen

Klanten aanmaken op de kassa

Reclame van/voor prijzen op de bon

Artikel gegevens uit backoffice beschikbaar

Reclame teksten op display

Kopen op rekening

Kopen op de pof

Object registratie voor merk/type/serienummer

Prikklok functie voor personeel

Takenlijst personeel

Berichtenverkeer met backoffice

Barcodes op de bon

Model informatie op de kassa

Voorraad op de kassa

Logo op de bon

 

Uitbreidingen:

Aanmaken reparatie/werkbonnen op de kassa

Gereed melden reparatie/werkbonnen op de kassa

Registratie verbruikte materialen en manuren reparatie/werkbonnen

Aanmaken orders/bestellingen op kassa

Reserveren kamer/verhuur object

Kamer/verhuur object registratie

Kamer/verhuur object verzamelbonnen/nota's

Binnenkort beschikbaar:

Koppeling pin ICL/Hypercom

Koppeling pin CCV

Koppeling handterminal voor bestellingen

Realtime over de gehele wereld (satelliet/kabel/adsl)

 

 

VJA POS configuraties

Naast de flexibele opzet in functionaliteit van VJA POS kunt u VJA POS ook precies op maat configureren. De software is geschikt voor diversen soorten en merken hardware.

VJA POS op touchscreen PC

VJA POS is uitstekend te configureren voor touchscreen PC's. U kunt bijvoorbeeld uw scherm indelen als een normale kassa (zie afbeelding) maar ook als niet scanning kassa met alle artikelen in verschillende detail schermen. Binnen het pakket kunt u 1000 schermen zelf definiëren.

VJA POS 2.0 op standaard PC

U kunt VJA POS 2.0 gebruiken op een standaard PC zonder uitgebreide POS hardware. De functie toetsen op uw PC toetsenbord geven direct toegang tot alle beschikbare functies binnen VJA POS 2.0.

 

 

VJA POS ondersteund diverse POS hardware zoals een programmeerbaar toetsenbord, een klantendisplay, een kassalade en bijvoorbeeld een bonprinter of keuken/werkplaats printer.

 

Welke configuratie past bij uw bedrijf

Naast de flexibele opzet in functionaliteit van VJA Kassa 2000, kunt u VJA Kassa 2000 ook precies op maat configureren. De software is daarom geschikt voor zowel kleine, middelgrote als grote winkelbedrijven.

VJA KASSA 2000 STANDALONE

De meest elementaire configuratie van VJA Kassa 2000 bestaat uit een standalone PC gekoppeld met één of meer kasregisters. De kasregisters zijn met de PC verbonden via een seriële kabel, een modem of een netwerk.

Bovendien is het mogelijk VJA Kassa 2000 en VJA POS 2.0 te combineren op één PC, waardoor u de aanschaf van extra hardware en eventueel de aanleg van een netwerk uitspaart.

VJA KASSA 2000 MET MEERDERE KASSAGROEPEN

Als u vanuit één locatie op meerdere locaties groepen van kasregisters wilt beheren kunt u het basis pakket onbeperkt met kassagroepen uitbreiden. VJA Kassa 2000 biedt u de mogelijkheid om direct op een kassagroep in te bellen en de kasregisters te beheren. Vervolgens kunt u per kassagroep of per kasregister binnen een kassagroep de omzet gegevens en statistieken te raadplegen.

VJA KASSA 2000 FILIAALSERVER

Als u binnen uw organisatie werkt met meerdere filialen, waarbij ieder filiaal zijn eigen voorraadbeheer en bestellingen beheerd en u daarnaast ook centraal uw inkopen doet, dan is de VJA Kassa 2000 filiaalserver de oplossing. Vanuit de filiaalserver kunt u centraal uw inkopen en uw prijswijzigingen door de gehele organisatie doorvoeren, omzetgegevens van elk filiaal raadplegen, bestellingen van uw filialen verwerken, facturen en pakbonnen automatisch naar de filialen zenden en reclame acties in alle filialen doorvoeren.

 

Hardware & kasregisters

VJA Kassa is ontwikkeld voor 32 bits Windows platformen. Het aansturen van een kassa is te vergelijken met het aansturen van een printer onder Windows. U kunt verschillende types kasregisters aansturen zonder dat u een nieuw software pakket moet kopen. Op dit moment wordt VJA Kassa geleverd in combinatie met een driver voor onder meer,

Uniwell en NEC kasregisters, Digi weeg-registers of een driver voor VJA POS ons eigen PC-Kassa systeem.

MEER INFORMATIE:

 

U kunt uw VJA Kassa licentie altijd uitbreiden met meer kasregisters, filialen en pc licenties.

Het is verplicht op VJA Kassa een onderhoudscontract af te sluiten. De contracten zijn een jaar geldig en geven u het recht op een automatische upgrade naar nieuwe versies van het pakket. De mogelijkheid tot het plaatsen van wensen en meedenken over nieuwe mogelijkheden binnen het pakket. De prijs van een onderhoudscontract is afhankelijk van de door u gekozen samenstelling van het softwarepakket.

Heeft u nog vragen of heeft u interesse in een demonstratie van de software neem dan vrijblijvend contact met ons op