Efficiënte registratie en verrekening dankzij Weka Kassasystemen:

Hof van Kleeberg: duurzame, eigentijdse B&B in het heuvelland

 

Kent u Hof van Kleeberg?  Wat een verrassing! Margreet Zandbergen en Erik Versloot hebben de uit 1905 stammende boerderij gerenoveerd, verduurzaamd en bij de tijd gebracht. En in passende stijl uitgebreid en ingepast in het heuvellandschap. Hof van Kleeberg in Mechelen is vandaag een bed&breakfast met 16 kamers (inclusief het tegenoverliggende Kleebergerhofke) en een café met groot terras. Weka Kassasystemen voegde haar MplusKASSA-systeem toe.

Margreet en Erik, net pensioengerechtigd,  komen uit Leiden en kochten zeven jaar geleden de boerderij. Margreet: “We wilden na pensionering iets anders gaan doen op een plek waar we ons echt thuis zouden kunnen voelen en waar we tot op hoge leeftijd zouden kunnen functioneren. Dat is hier het geval, in een prachtig landschap. We hebben in Robyn van den Bergh een  prima bedrijfsleidster, zodat we toch voldoende vrijheid hebben.”

Hof van Kleeberg biedt ook mogelijkheden voor vergaderingen. “We hebben er ruimte voor. Dat kan in combinatie met  activiteiten in de natuur, overnachtingen en we hebben zelfs een keuken die we beschikbaar kunnen stellen. Onze horecagelegenheid is, sinds begin april, dagelijks geopend tot 18.00 uur. We gebruiken deze als ontbijtruimte, daarna als café voor iedereen, voor koffie en vlaai of een drankje met een borrelplank.”

MplusKASSA van Weka Kassasystemen

Erik: “Ik kom zelf uit de automatiseringswereld. Voor de horeca ging ik op zoek naar een passend, innovatief kassasysteem. Ik heb met meerdere leveranciers contact gehad, het systeem van Weka Kassasystemen sprak me het meeste aan qua functionaliteit. Weka biedt goede service en dienstverlening. Daarnaast is Weka een lokaal bedrijf en het MplusKASSA – systeem koppelt naadloos met ons reserveringssysteem.”

Kamers kunnen online worden gereserveerd, waarbij elke kamer zelfs aan de hand van foto’s kan worden bekeken. “Elke kamer is anders. We zijn uiteraard ook te vinden op booking.com en bedandbreakfast.nl. Dat kan allemaal naast elkaar, ons property management systeem zorgt ervoor dat er geen dubbele boekingen zijn.”

MplusKASSA zorgt ervoor dat een in het café genuttigd drankje direct op de kamerrekening terecht komt. Het systeem registreert verder de gewerkte uren van de medewerkers, inclusief de schoonmakers. Ook handig: de handhelds, waarmee je meteen ter plekke kunt bestellen en afrekenen. De handheld is direct een pinautomaat wat de efficiëntie ten goede komt. En dan is er nog het sleutelbeheer: de sleutelkaarten worden automatisch gemaakt en met je sleutel kun je ook afrekenen bij de kassa.”

Het nieuwe MplusKASSA- systeem heeft meer voordelen: “Mocht iemand tussentijds van tafel willen wisselen, bijvoorbeeld omdat hij liever op het terras in de zon zit, dan kunnen we de registratie gewoon verschuiven naar de andere tafel. En vergaderarrangementen kunnen we ook opnemen in het systeem. Aan het einde van de dag hebben we een totaaloverzicht van de omzet. Dat helpt ons bij het bestellen van aanvullingen.”

Ontdek zelf de veelzijdigheid van het MplusKASSA systeem! Naast de essentiële functionaliteiten kan dit systeem worden uitgebreid met innovatieve keukenschermen. Hierdoor krijgt het keukenpersoneel de mogelijkheid om bestellingen direct vanaf de schermen te lezen en gerechten efficiënt klaar te maken. Het resultaat? Een naadloze en gelijktijdige uitserveering, waarbij bestellingen vlot en probleemloos op tafel belanden. Weka kassasystemen begeleidt u graag in het volledige proces.

Tekst: Bert Salden
Foto’s: Jo Goossens

Bent u ook geïnteresseerd in een vrijblijvend advies gesprek? Vul onderstaande formulier in en we plannen graag een afspraak met u.